مقالات طراحی سایت

آموزش موارد مربوط به طراحی و ساخت وب سایت

اپلیکیشن تک صفحه ای چیست

در گذشته مرورگرها به کارایی امروز نبودند و عملکرد جاوااسکریپت نیز بسیار ضعیف بود، بنابراین تمامی صفحات وب سایت از سرور می آمد. به عبارت دیگر، زمانی که شما روی یک لینک کلیک میکردید، درخواست تازه ای به سرور ارسال میشد و مرورگر صفحه تازه را لود میکرد.

البته در آن زمان محصولات نوآوری بودند که متفاوت رفتار میکردند و شیوه های نوینی را مورد آزمایش قرار میدادند.

امروزه، با وجود فریم ورک های جاوااسکریپتی مانند React، اپلیکیشن ها معمولا بصورت تک صفحه ای ساخته میشوند. در این شیوه کاربر تنها یکبار اپلیکیشن را لود میکند. جاوااسکریپت حائل ایونت های مرورگر میشود و بجای درخواست جدید به سرور، کلاینت یک JSON یا یک اکشن به سرور ارسال میکند. بنابراین صفحه ای که کاربر میبیند هیچوقت کامل پاک نمیشود و بیشتر شبیه به اپلیکیشن های دسکتاپ رفتار میکند.

در اپلیکیشن های تک صفحه ای تکنولوژی یکسان است، اما فلسفه و برخی کامپوننت های کلیدی مربوط به نحوه کار اپلیکیشن تفاوت دارند.

مزایا و معایب اپلیکیشن های تک صفحه ای

اپلیکیشن تک صفحه ای به نظر کاربر سریع تر می آید، زیرا بجای آنکه منتظر ارتباط کلاینت-سرور باشد، منتظر می ماند تا مرورگر صفحه را مجددا رندر کند. همچنین میتوان با اضافه کردن ترنزیشنها و اسپینرها تجربه کاربری را بهبود بخشید.

مطالعه بیشتر: تجربه کاربری چیست

علاوه بر سرعت بیشتر، سرور ریسورس کمتری مصرف میکند. زیرا در اپلیکشن تک صفحه ای تنها از API های کارآمد بجای ساخت لی اوت سمت سرور استفاده میشود.

همچنین میتوان با کمک این APIها اپلیکیشن موبال ساخت، زیرا کدهای سمت سرور یکسان میباشند.

اپلبکشن های تک صفحه ای را میتوان به راحتی به وب اپلیکیشن های پیشرو تبدیل کرد. با اینکار میتوان دیتا را کش کرد و اپلیکیشن بصورت آفلاین نیز قابل استفاده میباشد.

مطالعه بیشتر: وب اپلیکیشن های پیشرو یا Progressive Web Apps یا PWA

اپلیکیشن های تک صفحه ای برای سایت هایی که نیاز به سئو ندارند بسیار مناسب است. برای مثال اپ هایی که بعد از لاگین مورد استفاده قرار میگیرند را میتوان بصورت اپلیکیشن های تک صفحه ای پیاده سازی کرد.

مطالعه بیشتر: چگونه کدهای وب سایت را بهینه کنیم تا وب سایت ما در نتایج جستجو در رتبه بالایی قرار بگیرد

با اینکه موتورهای جستجو هر روز بهبود پیدا میکنند، اما همچنان در ایندکس کردن سایت هایی که به شیوه اپلیکیشن های تک صفحه ای نوشته میشوند مشکل دارند. این مسئاله برای بلاگ ها بسیار مهم است. بنابراین توسعه سایت هایی که به موتورهای جستجو متکی هستند به شیوه اپلیکیشن های تک صفحه ای مناسب نیست.

توسعه اپلیکیشن های تک صفحه ای نیاز به نوشتن جاوااسکریپت دارد. از آنجایی که مدت زمان اجرای این نوع اپ ها ممکن است زیاد باشد باید توجه ویژه ای به memory leaks داشته باشند – اگر درگذشته طول عمر صفحه دقیقه ای بود، طول عمر اپلیکیشن های تک صفحه ای بیش از چنین ساعت است و اگر قرار باشد استفاده حافظه مرورگر افزایش پیدا کند باعث میشود اپلیکیشن به شدت کند شود و تجربه ناخوشایندی برای کاربر رقم بزنند.

پیاده سازی اپلیکیشن های تک صفحه ای بصورت تیمی بسیار جذاب است. توسعه دهندگان بک اند تنها برروی API تمرکز میکنند، و توسعه دهندگان فرانت اند تمرکز خود را برروی تجربه کاربری میگذارند.

معایب اپلیکیشن های تک صفحه ای این است که به جاوااسکریپت تکیه دارد. این موضوع باعث کند شدن اپلیکیشن بر روی دستگاه های ضعیف میشود. همچنین ممکن است برخی بازدیدکنندگان اپلیکیشن جاوااسکریپت خود را غیر فعال کرده باشند. بنابراین شما باید به فکر دسترسی این کاربران به اپلیکیشن خود باشید.

به نقل از: Flavio

نوشتن دیدگاه