مقالات طراحی سایت

آموزش موارد مربوط به طراحی و ساخت وب سایت

درحالی که سیستم مدیریت های بسیاری وجود دارند اما شمار کمی از آنها مثل وردپرس و جوملا از مقبولیت زیاد برخوردارند. برخی به اشتباه بر این باورند که دلیل مقبولیت جوملا و وردپرس بدین خاطر است که آنها قدیمی ترین سیستم مدیریت محتوا هستند. در حقیقت آنها نه قدیمی هستند و نه از پیشگامان سیستم مدیریت محتوا. در واقع، سیستم مدیریت محتوا های زیادی در قرن بیستم بود. وردپرس تا قبل از 2003 نبود، و از جوملا تا 2005 رونمایی نشده بود.

مقبولیت این دو بیشتر بخاطر استفاده راحت از آنها است. تولد سیستم مدیریت محتوا با سورس آزاد به میلیونها کاربر این امکان را میدهد تا وب سایت داینامیک خود را ایجاد کنند. حتی برخی از برندهای ابر قدرت به سمت مدیریت محتوا با سورس آزاد روی آورده اند تا پروسه مدیریت محتوای وب را آسان کنند.

در این مقاله، ما تلاش داریم اطلاعاتی به شما بدهیم تا بتوانید در انتخاب سیستم مدیریت محتوا بین جوملا و وردپرس تصمیم بگیرید.

سیستم مدیریت محتوا چیست؟

قبل از وارد شدن به دنیای وردپرس و جوملا، مهم است که با اساس آنها آشنا شویم. اگر ندانیم که چه چیزی سیستم مدیریت محتوا را ایجاد میکند، مشکل است تا محاسن و معایب هر سیستم مدیریت محتوا را بصورت عینی تحلیل کنیم. بطور کلی سیستم مدیریت محتوا هر بخش از یک نرم افزار است – چه مجازی و چه به صورت دیگر- که محتوای وب سایت را مدیریت میکند. درحالی که اکثر سیستم مدیریت محتوا ها سورس آزاد دارند و ذات آنان این چنین است، پلتفورمهای سیستم مدیریت محتوا هایی بوجود آمده است که بصورت cloud کار میکنند.

مزایا و معایب وردپرس

مزایا

  • سورس آزاد – مفهوم سورس آزاد وردپرس چیزی است که باعث میشود تا تازه کارها و حرفه ای ها به سمت آن بروند. برای یک تازه کار، سورس آزاد بدین معنا است که شما میتوانید سورس مدیریت محتوا را دانلود کنید تا از آن استفاده کنید. این یعنی خود نرم افزار فاقد هزینه است.
  • تنظیمات ساده – وردپرس میتواند ظرف مدت پنج دقیقه نصب شود.
  • شخصی سازی – صدها تم رایگان برای کاربران وردپرس وجود دارد – چه خود سایت وردپرس این تم ها را فراهم کرده و یا دیگر تامین کننده ها. این امر به کاربران غیر حرفه ای این امکان را میدهد تا سایت خود را برای کار یا خودشان ایجاد کنند. به جز تم صدها پلاگین برای قوی تر کردن محتوای سایت وجود دارد.

معایب

  • امنیت – امنیت نگرانی اصلی در فضای مدیرت محتوای سورس آزاد است، اما این در موضوع در تمامی مباحث مربوط به وردپرس مطرح است. موضوع مربوط به کدهای با سورس آزاد این است که میتواند در دسترس هر کس قرار گیرد – حتی آنهایی که انگیزه های خوبی ندارند.
  • هزینه نگهداری – درحالی که دانلود و استفاده از وردپرس صد در صد رایگان است، نگهداری سایت وردپرس اینطوری نیست. باید هزینه وب هاستینک، ابزارهای تبلیغاتی الکترونیکی و پلاگین های خاصی را که به شما کمک میکند تا به خواسته خود برسید را در نظر بگیرید.
  • پیچیدگی شخصی سازی – در نهایت، اگر میخواهید سایت خود را فراتر از ابزار درگ اند دراپ موجود در وردپرس شخصی سازی کنید بدون داشتن تجربه وب یا برنامه نویسی به مشکل میخورید.

محاسن و معایب جوملا

محاسن

  • تنظیم ساده – شبیه به وردپرس، جوملا نیز ظرف چند دقیقه تنظیم میشود.
  • افزونه های قدرتمند – جوملا به کاربران خود پلاگینهای بی شماری ارائه میکند تا محتوای سایت خود را بهبود دهند. این شامل همه چیز از پلاگین تا ماژول است که در ذات خود سورس آزاد دارند.
  • سطح دسترسی کاربری وسیع – اگر سایت شما کاربرانی دارند که به محتوای سایت دسترسی دارند، مهم است که به شیوه ای به کاربران خود بصورت داینامیک سطح دسترسی بدهید. جوملا به شما این امکان را میدهد تا به نه شیوه به کاربران خود سطح دسترسی دهید.

معایب

  • شخصی سازی پیشرفته – اگر شما در دنیای جوملا یک تازه وارد هستید، شخصی سازی پیشرفته میتواند یک معضل باشد. اگر میخواهید فیچرهای پیشرفته مانند دکمه های خاص، محتوای فلش، و غیره داشته باشید باید از یک برنامه نویس کمک بگیرید.
  • خیلی برای سئو مناسب نیست – این بدان معنا نیست که برای سئو بد است، اما تنظیمات آن برای سئو خیلی راحت نیست. اما هنگامی که سایت را ایجاد کردید و آنرا اجرا کردید، حقه هایی یاد میگیرید که کار با سئو را مانند دیگر سیستم های مدیریت محتوا آسان میکند.

به نقل از: udemy

نوشتن دیدگاه