پروتکل HTTP چیست؟
پروتکل انتقال اطلاعات HyperText Transfer Protocol یا به اختصار HTTP پروتکل اصلی مورد استفاده توسط شبکه جهانی وب است. HTTP چگونگی شکل گیری و انتقال پیام و نوع عملیاتی که سرور ها و مرورگرها باید در پاسخ به دستورات مختلف انجام دهند را تعریف میکند. برای مثال زمانی که آدرس یک URL را در مرورگر خود وارد میکنید، یک دستور HTTP به سرور آن URL میفرستید تا صفحه وب مورد نظر واکشی و مخابره شود.
استاندارد اصلی دیگری که نحوه کار شبکه جهانی وب را کنترل میکند HTML است که مشخص میکند صفحهات وب چگونه شکل میگیرند و نمایش داده میشوند.
HTTP: یک پروتکل بی واسطه
به پروتکل HTTP بی واسطه گفته میشود زیرا هر دستور آن بصورت مستقل اجرا میشود، بدون آنکه از دستوراتی که قبل از آن آنده است آگاه باشد. بخاطر همین موضوع است که داشتن وب سایتهایی که بصورت هوشمند به ورودی کاربر واکنش نشان دهند سخت است. این کمبود HTTP با کمک تکنولوژی های تازه نظیر ActiveX، Java، Javascrip، و cookies برطرف شده است.
کدهای وضعیت HTTP
خطاها در اینترنت میتوانند کاملا خسته کننده باشند، خصوصا اگر شما تفاوت بین خطای 404 و خطای 502 را ندانید. این پیام های خطا، که کدهای وضعیت HTTP نیز گفته میشوند کدهای پاسخی هستند که توسط وب سرورها داده میشوند و کمک به شناسایی علت مشکل میکند.
برای مثال “404 File Not Found” یک کد وضعیت رایج HTTP است. این ارور بدین معنا است که وب سرور درخواست شما را نمیبیند. فایل –صفحه وب یا دیگر سندی که میخواهید با مرورگر خود آنها را لود کنید- جابجا یا پاک شده و یا اینکه شما آدرس URL اشتباه وارد کرده اید.
دانستن معنای کد وضعیت HTTP به شما کمک میکند تا بفهمید اشکال کار در کجاست. برای مثال در ارور 404 شما آدرس URL را چک میکنید که اگر غلط املایی داشته باشید آنرا اصلاح کنید و دوباره امتحان کنید. اگر درست نشد با پاک کردن اطلاعات بین هر بک اسلش آنقدر به عقب بر میگردید تا به صفحه ای برسید که ارور 404 نداشته باشد. از آنجا احتمال دارد صفحه ای را که دنبال آن هستید پیدا کنید.
هدر درخواست HTTP
اطلاعاتی که به شکل گزارش متنی هستند و توسط مرورگر به وب سرور ارسال میشود را هدر درخواست HTTP میگویند. این اطلاعات که توسط مرورگر به وب سرور ارسال میشود، شامل جزئیاتی از در خواستهای مرورگر است که توسط وب سرور تایید و ارسال میشود. همچنین هدر درخواست شامل نوع، نسخه، و توانایی مرورگری که درخواست را فرستاده است میباشد. بنابراین سرور اطلاعات مناسب را میفرستد.
پس از دریافت هدر درخواست، سرور هدر پاسخ HTTP را برای کاربری که به فایل یا فایل های ارسالی ارتباط دارد میفرستد.
هدر پاسخ HTTP
اطلاعاتی که به شکل گزارش متنی هستند که در پاسخ به دریافت یک درخواست HTTP توسط وب سرور به مرورگر کاربر ارسال میشود را هدر درخواست HTTP میگویند. هدر پاسخ شامل تاریخ، حجم، و نوع فایلی که به کاربر ارسال میشود میباشد. همچنین اطلاعاتی درباره خود سرور نیز به همراه دارد. هدر به فایلی که برای کاربر ارسال شده است متصل است.
به نقل از: webopedia